E-mail:
Parola:
    Ai uitat parola? | Înregistrare

Principală » Fişiere » Casual / Browser


2Parale.ro

Cerem Reunirea la Alba Iulia de 1 Decembrie 2014
2014-11-30, 23:47
Cerem Reunirea la Alba Iulia de 1 Decembrie 2014

    1 Decembrie 2014 -96 de ani de la Marea Unire- va fi momentul în care românii din sute de localități cer împreună Unirea Republicii Moldova cu România.

    Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care amintească de Basarabia și să ceară ReUnirea.
 

    Ca în fiecare an, Platforma noastră va fi prezentă la Alba Iulia, locul unde acum 96 de ani se consființea unirea tuturor provinciilor istorice în cadrul aceluiași stat. Dar reprezentanții și simpatizanții noștri care nu pot ajunge în Cetatea Unirii, sunt rugați să marcheze momentul în locul unde se află: pe o parte sau alta a Prutului sau în Diaspora.

Acest eveniment va servi la centralizarea tuturor evenimentelor, din toate localitățile. Participa si tu AICI!

    Societatea civilă din România a început să se manifeste foarte energic în privinţa problematicii Basarabiei. În lipsa unor implicaţii politice directe şi concrete tineri activişti s-au alăturat unor campanii de imagine ce au avut rolul de a redeştepta pe români. S-a umplut România de Basarabia e România! şi atunci e normal să ne întrebăm care este semnificaţia acestui mesaj?

    Cum ar fi ca de mâine să scriem oriunde că Moldova e România, Ardealul e România, Oltenia e România, Banatul e România, Dobrogea e România, Muntenia e România? Nu ar fi bizar?
 

Ce se doreşte a fi transmis prin Basarabia e România! ?

    Văd acest mesaj pe garduri, pe semnele de circulaţie, pe stâlpi, pe poduri, sub poduri şi lângă poduri, îl văd pe construcţiile părăsite, pe gardurile şantierelor în lucru, pe tricouri, pe Facebook şi multe alte pagini de Internet, am început să îl văd la televizor, să îl aud la radio şi în discursul public, în conferinţe ştiinţifice, am început să îl văd pe stadioane, pe panourile publicitare din Bucureşti, la Mausoleul de la Mărăşeşti, pe şoseaua de centură, pe toate drumurile principale din România, prin cărţi, peste tot.

    Dacă întrebi un român pe stradă care este următorul cuvânt care îi vine în minte atunci când îi spui Basarabia, atunci cu siguranţă îţi va spune că e România!. Asta înseamnă că scopul a fost atins iar mesajul implimentat în mentalul social românesc.

    De unde acest interes al societăţii civile şi cu precădere a tinerilor, pentru promovarea unui mesaj care pare scos din cărţile de istorie?

    Cel mai probabil pentru că Basarabia e România, dar Basarabia nu e în România sau cel puţin nu încă. Moldova este în România, Ardealul este în România, Banatul este în România, Dobrogea este în România, Oltenia este în România, Muntenia este în România.

    Să nu fi ştiut românii că Basarabia e a lor şi a fost nevoie să li se scrie asta? Ştiu ungurii că Basarabia e România, ştiu ruşii că Basarabia e România, ştiu ucrainienii că Basarabia e România, nemţii ştiu şi ei, americanii la fel.

    Eu refuz să cred că românii nu ştiau că Basarabia e România şi atunci bănuiesc că mesajul are un scop declanşator.

    Sunt mândru că în România mai sunt astfel de oameni. Dincolo de sărăcia cotidiană, dincolo de infracţiunile din Europa, dincolo de mizeria de pe străzi, dincolo de mizeria politica românească, avem şi oameni perseverenţi care luptă pentru o cauză dincolo de a lor, pentru o cauză naţională, pentru cei trei milioane de români rupţi de către mama Rusie de patria mamă acum o jumătate se secol.

    Basarabia e România! şi totuşi am scris un capitol  despre acest aspect, nu pentru că nu aţi şti asta, ci pentru că e nevoie să spuneţi mai departe şi altora.

Continuarea articolului pe: deinteres.org

   
 
 
 
Categorie: Casual / Browser | Adăugat de: Adrian
Vizualizări: 1029 | Descărcări: 0 | Comentarii: 1 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
avatar
1 messi3308 • 02:28, 2015-01-05
Bravo, foarte corect ! ! ! ! 
Basarabia e Romania !
avatar